Mobile Commerce in de hoogste versnelling

Dat Mobile Commerce (of m-commerce) trending is weten we inmiddels wel. Vooral in de jongere generaties heeft iedereen wel een smartphone of andere mobiel apparaat. Daarmee is de opkomst van het online winkelen via het mobiele apparaten in gang gezet. Het klassieke e-commerce lijkt snel te worden ingehaald door Mobile Commerce. Zo is de groeiverwachting voor 2017 van m-commerce twee keer zo hoog als de groei van e-commerce.

Waarom is mobiel shoppen steeds populairder?

Online je producten kopen via een smartphone of tablet is op vele vlakken veel handiger, veiliger en beter dan online shoppen met je computer. Er zijn hier meerdere redenen voor. Zo kunnen apps vaak handig samenwerken met andere apps. Bijvoorbeeld een shopping app kan samenwerken met een betaal app. Dit zorgt ervoor dat het betalen vaak veel sneller gaat. Daarnaast gaan de innovaties in Mobile Commerce veel sneller dan bijvoorbeeld e-commerce. Ook wordt er bij Mobile Commerce veel beter gebruikt gemaakt van kortingsacties. Tot slot, zijn administraties en facturen overzichtelijker en simpeler dan bij e-commerce.

Coupon opnieuw uitgevonden in Mobile Commerce

Wie kent niet die irritante facebook berichten die vragen of je nu toch echt niet eens candy crush moet gaan spelen? Dit idee van zogenaamde referrals wordt ook toegepast in m-commerce. Als je bijvoorbeeld via een App shopt, kan je vrienden uitnodigen om hen ook deze App te laten downloaden. Zij krijgen dan een kortingscode als nieuwe-klant-korting. Jij als referral krijgt een beloning van het bedrijf en krijgt ook een kortingscode. In 2019 zullen er meer dan een miljard couponcodes in Mobile Commerce gebruikt worden.

Aziatische markt trekt de kar in Mobile Commerce

We vinden de Aziatische landen vaak bovenaan de lijstjes van bijvoorbeeld de meeste mobiele klanten. Ook de snelst groeiende m-commerce bedrijven zijn veelal Aziatisch bedrijven. Dit is vooral te verklaren omdat smartphones aanzienlijk goedkoper zijn dan laptops of computers. Omdat de inkomens lager zijn in de Oosterse landen kiest men daardoor eerder voor een smartphone dan computer. Ondanks dat zien we ook dat Westerse landen de switch maken naar mobiel shoppen. In Nederland groeide de markt van Mobile Commerce bijvoorbeeld in 2015 met 34%.

Bekijk de infographic voor meer interessante feiten.

m-commerce-facts

Bron