Haal meer omzet uit mobiel verkeer: Vervolg

Maak het klanten makkelijk om te bestellen. Niet alleen op desktop, maar wat ook steeds belangrijker wordt zijn de mobile devices. Denk aan smartphones en tablets.

In mijn blog van 19 maart heb ik stil gestaan bij het belang van geoptimaliseerde webshops. Voornamelijk de optimalisatie van webshops op mobiele devices kwam hierbij aan bod. De grote vraag is dan ‘wat is de meest ideale indeling en structuur van een webshop op een mobiel device?’.

Mijn collega Robbin heeft hier onderzoek naar gedaan in een serie blogs belicht hij de kansen en bedreigingen. Uit dit onderzoek zijn tal van tips en adviezen naar voren gekomen waar we mobiele shops op kunnen testen. Deze adviezen zijn gebundeld in een boek.

 

Alle tips doorgevoerd, wat nu?

mobile device labTegenwoordig zijn er ontzettend veel mobiele devices waarop uw klanten uw webshop bekijken. Naast de grote variatie aan deze devices is er ook nog verschil in besturingssystemen en versies. Hoe weten we nu dat alle functionaliteiten goed over komen op alle devices? Wij hebben daar een oplossing voor ontwikkeld; een mobiel device lab. Op dit device lab hebben we de meest gebruikte devices bevestigt waarop we kunnen testen. Via één computer zijn alle devices aan te sturen waarop we in één oogopslag kunnen zien hoe uw webshop overkomt op een iPhone4, 5, Samsung Galaxy etc.