De 3 belangrijkste wijzigingen van Magento 2

Onlangs bracht Magento de eerste bèta release van Magento 2 uit. Hoewel de definitieve versie voor webwinkeliers pas aan het eind van 2015 wordt verwacht, hebben wij alvast gekeken naar de belangrijkste verschillen ten opzichte van de huidige Magento 1.x versie. Wat kun je verwachten en wat betekent dit voor jou als webshop eigenaar?

Visual Design Editor

Één van de grootste nieuwe functies van Magento 2 is de Visual Design Editor. De Visual Design Editor maakt het mogelijk om thema’s via het CMS visueel aan te passen. Hierdoor kun je als webshop eigenaar zelf gemakkelijk wijzigingen aanbrengen en ben je niet altijd afhankelijk van de ontwikkelaar van de shop.

Snelheid

Magento is een zwaar systeem en kan zonder de juiste hosting en configuratie traag zijn. Met de komst van Magento 2 zal de manier waarop Magento bepaalde processen verwerkt ten minste 20% verbeterd zijn ten opzichte van de huidige Magento 1.x versie. Deze verbetering heeft een positief effect op de verkopen van je webshop.

Verbeterde interface

Magento 2 komt met een compleet nieuwe look & feel voor het CMS. De nieuwe look & feel ziet er strakker en moderner uit wat sterk ten goede komt van de overzichtelijkheid. Hierdoor kun jij als gebruiker nóg sneller je weg vinden in het systeem.

Interface van Magento 2

Planning

Als we kijken naar de tijdlijn die officieel door Magento is uitgebracht, dan kunnen we in het eerste kwartaal van 2015 nog de uiteindelijke release voor ontwikkelaars verwachten. De bèta release voor winkeliers volgt vervolgens in het derde kwartaal van 2015 en de final release komt aan het einde van 2015.

magento2-planning

Upgrade naar Magento 2

Doordat de structuur van Magento 2 compleet veranderd is, moeten eventuele modules en het ontwerp van de webshop volledig opnieuw opgezet worden. Daardoor is de overgang van Magento 1.x naar Magento 2 geen upgrade maar een volledige migratie. Over de exacte migratie mogelijkheden is op dit moment echter nog weinig bekend. Uiteraard blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen zodat we je hier tijdig over kunnen adviseren.